Google a lansat actualizarea Panda 4.1

Publicat de pe 5 octombrie 2014

Google a lansat actualizarea Panda 4.1

Google tocmai ce a lansat actualizarea de algoritm Panda 4.1. E grav, e neimportant, e bine, e rău? Depinde din ce unghi abordezi problema

Toate actualizările de algoritm – Penguin pentru link-uri și Panda pentru conținut – vor să facă un singur lucru: să îmbunătățească experiența clientului care caută ceva pe motorul de căutare Google. Actualizarea de algoritm Panda 4.1 nu face excepție; la fel ca versiunile anterioare, Panda 4.1 penalizează conținutul superficial și de slabă calitate și previne site-urile cu un astfel de conținut să ocupe poziții bune în rezultatele oferite de Google.

Cine are de câștigat de pe urma ultimei actualizări Panda, care se estimează că va afecta între 3 și 5% din interogări? Evident, răspunsul este simplu – site-urile care oferă conținut unic, consistent, util cititorilor. În mod particular, se pare că sunt avantajate site-urile mici și medii, pe care această actualizare le poate ajuta să se poziționeze mai sus în rezultatele oferite de Google, după cu reiese dintr-un mesaj publicat în rețeaua Google+: „Pe baza reacțiilor utilizatorilor și ale administratorilor de site-uri, am reușit să descoperim câteva informații care pot ajuta Panda să identifice conținutul de slabă calitate cu mai multă precizie. Consecința este faptul că o mai mare diversitate de site-uri de dimensiuni mici și medii se pot poziționa mai sus în rezultatele căutărilor, ceea ce este un lucru bun.

O altă veste bună ar fi și aceea că, dacă ai fost penalizat anterior de Panda, această actualizare ar putea anula problemele provocate, dacă ai făcut tot ceea ce trebuie făcut pentru a remedia ce era în neregulă. O creștere a traficului după data de 25 septembrie este un semn clar că această actualizare a lucrat în favoarea ta.

Totuși, la fel ca în cazul oricărei actualizări de algoritm, lucrurile nu se vor termina cu bine pentru toată lumea. Cum putem evita neplăcerile acestor actualizări? Simplu – conținut interesant, util, relevant pentru cititori și optimizat pentru motoarele de căutare. Dacă scriem cu gândul la cititor, la client, șansele sunt foarte mici să fim penalizați de aceste actualizări. În cazul în care scrisul nu este punctul tău forte – până la urmă, nu trebuie să fim buni la toate – decât să publici un material de o calitate îndoielnică, mai bine apelezi la un specialist. Concluzia este simplă – conținutul de slabă calitate nu doar că nu ajută, nu aduce clienți, dar poate afecta negativ afacerea, iar o economie minoră inițială se poate transforma într-o pierdere financiară și de timp serioasă pe termen lung.

Surse: