Top 10 site-uri despre SEO

Publicat de pe 23 februarie 2015

Top 10 site-uri despre SEO

Un specialist veritabil se diferențiază de un amator în primul rând prin faptul că este mereu la curent cu ultimele știri din domeniul său. Și în SEO (optimizarea pentru motoarele de căutare) lucrurile stau la fel.

Dar nu doar informațiile sunt importante; sursele au cel puțin la fel de multă greutate. Nu avem timpul necesar, iar uneori, pur și simpu este imposibil să verificăm toate datele, de aceea este esențial ca fiecare dintre noi să identifice acele canale credibile, care să ne garanteze că ceea ce citim este adevărat și corect.

Mai jos este o listă cu cele mai importante site-uri de informații, analize, ghiduri, din punctul meu de vedere. Aici vei putea să afli tot ce este nou în zona SEO, să înveți lucruri lucruri pe care nu le știai și chiar să discuți cu alți pasionați și/sau specialiști de optimizarea pentru motoarele de căutare.

1. Search Engine Watch – searchenginewatch.com

Este un site excelent, care abundă în știri și idei de optimizare SEO. Intră în topul listei „a se consulta zilnic”.

2. Search Engine Journal – www.searchenginejournal.com

Și el un site foarte bun de informare. Ocupă fără probleme al doilea loc în lista „a se consulta zilnic”. Are și o secțiune WordPress, pe care, ca utilizator pasionat de WordPress, nu o ratez niciodată.

3. Search Engine Land – searchengineland.com
A treia poziție în topul listei „a se consulta zilnic”. Și el conține știri și analize de cea mai bună calitate

4. BlackHatWorld – www.blackhatworld.com

batman-jokerEi da, aici este locul unde se întâlnesc „băieții răi”, ar spune unii; mie îmi place să îi numesc „băieții care văd lucrurile altfel”. Până la urmă „Why so Serious?” ca să citez un personaj dintr-un film. Este o comunitate unde se discută fără ipocrizie și false pudori tehnicile și strategiile SEO, de la cele mai ortodoxe până la cele mai venale. Tehnicile SEO Black Hat trebuie cunoscute, măcar și fiindcă un om informat este un om puternic și nimeni nu vrea (nu-i așa?) să facă vreo boacănă, doar fiindcă nu a știut despre ce este vorba și a crezut că este bine cum procedează.

5. Google Webmaster Central Blog – googlewebmastercentral.blogspot.com

Nici un mister, este platforma de informare a celui mai important motor de căutare – Google.com

6. Abondance.com – www.abondance.com

Pentru cei care adoră, iubesc franceza, cum aș fi eu. Știri, informații, analize SEO actuale și bine documentate, dar în limba lui Baudelaire, sau Napoleon, sau Jean-Paul Belmondo, sau Brigitte Bardot (în fine, ai înțeles despre ce este vorba).

7. HubSpot Blog – blog.hubspot.com

Un site foarte util și interesant care nu abordoază doar domeniul SEO, ci întreg fenomenul Inbound Marketing. O sursă nemaipomenită de informații și de idei.

8. Moz Blog – moz.com/blog

O altă resursă foarte bună de ghiduri, folositoare atât specialiștilor SEO, cât și clienților.

9. Neil Patel Blog – www.quicksprout.com/blog/

Neil Patel este unul dintre cei mai cunoscuți specialiști SEO, iar site-ul lui este una dintre sursele mele favorite de inspirație.

10. Matt Cutts Blog – www.mattcutts.com/blog/

Iubit, destat, respectat, persiflat, Matt Cutts este un personaj pe care nimeni din zona SEO nu își permite luxul să îl ignore. De ce? Simplu: el este șeful departamentului antispam din Google, iar mulți ani i-a fost un fel de „purtător de cuvânt” neoficial. Mai trebuie spus ceva în plus?

Bonus

copyblogger – www.copyblogger.com/blog/

Da, SEO înseamnă conținut. Iată de ce m-am gândit că ar fi fost un sacrilegiu să trec peste această sursă minunată de informații, foarte utilă acelor specialiști SEO care sunt și copywriteri, content writer SEO. Ghiduri, idei și multe alte articole utile despre scris.